Kategorier
Sundhed & Kost

Intuitiv spisning blev min vej til et varigt vægttab

Så længe jeg kan huske har jeg været overvægtig. Som barn blev jeg drillet meget med min tykke mave. Jeg husker hvordan aktiviteter som idræt og svømning, ofte var forbundet med angst og mobberi.

Jeg har igennem årene prøvet alle de slankekure som jeg kunne komme i nærheden af. Lige fra Vægtvogterne, KISS kost, Palæo mad, slaggefri kost -ej at forglemme en håbløs uge, hvor jeg kun måtte spise æg og ananas (dont ask).

Efter tre årtier som overvægtig, mistede jeg modet og lysten til at prøve flere slankekure, og mærkede hvordan jeg langsomt men sikkert gav op. Jeg var helt overbevist om at jeg aldrig ville blive slank, sund eller glad for min krop på nogen måde.

Til min 33års fødselsdag, gav min veninde Camilla mig et gavekort på 1000 kr. til et forløb kaldet: ”intuitiv spisning” hos en etableret diætist. Selvom det var tydeligt, at gaven var velment, kom det som lidt af en overraskelse for mig. Camilla forklarede at en af hendes kollegaer havde tabt sig 15 kg. på denne måde, og derfor varmt kunne anbefale det.

Diætist Inger Bols var varm, åben og meget kompetent. Jeg følte mig straks meget mødt og velkommen, og vi gik hurtigt i gang med arbejdet.

Intuitiv spisning-slut med kostplaner, og ja tak til spisefrihed

Intuitiv spisning handler grundlæggende om at få et naturligt og sundt forhold til mad. Det lyder banalt, men det er mere komplekst end det lyder.

Igennem terapi og coaching fik jeg sammen med Inger Bols genoprettet min naturlige kontakt til sult og mæthed. Jeg er igennem intuitiv spisning, i stand til at genkende de faktorer, der før har defineret mit forhold til mad som meget problematisk.

Hurtigt kunne jeg mærke hvordan jeg ikke bare fik spiseglæden, -men også livsglæden.

Jeg er nu 10 kg lettere end da jeg startede. Jeg har ikke nået min målvægt endnu, men det betyder ikke så meget for mig. Det skal nok komme. Det vigtigste, er at jeg har fået livsglæden tilbage, og for det er jeg evig taknemlig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *