Kategorier
Tips

Beregning af en bygnings styrke

En strukturberegning er en teknisk beregning, der bestemmer en bygnings styrke og stabilitet. Ingeniørberegninger kan f.eks. udføres for at beregne, om man skal fjerne en skillevæg eller ej. Ingeniørberegninger kaldes også for strukturelle beregninger, fordi de bruges til at bestemme, hvor meget vægt en konstruktion kan holde til tyngdekraften, vind, snebelastning osv. Ingeniørberegninger er også nødvendige, når man designer nye bygninger – det handler ikke kun om at fjerne skillevægge!

Bygningens vægt

Hvordan man beregner vægten af en bygning er en teknisk beregning. Ingeniørberegninger foretages for at afgøre, om bygningen kan modstå tyngdekraften, vind, snebelastning osv. Ingeniørberegninger er også konstruktionsberegninger, fordi de bruges til at bestemme, hvor meget vægt en konstruktion kan modstå. Ingeniørberegninger er også nødvendige, når man designer nye bygninger – det drejer sig ikke kun om at fjerne skillevægge!

Vægten af en etage beregnes ved at multiplicere dens areal med dens højde. Og gulvets samlede vægt beregnes ved at lægge alle vægte for alle gulve i bygningen sammen.

Bygningens overfladeareal

En bygnings overfladeareal er det samlede areal, som den optager på jorden. Der foretages tekniske beregninger for at fastslå, om bygningen kan modstå tyngdekraft, vind, snebelastning osv. Ingeniørberegninger er også konstruktionsberegninger, fordi de bruges til at bestemme, hvor meget vægt en konstruktion kan modstå. Ingeniørberegninger er også nødvendige, når man projekterer nye bygninger – det handler ikke kun om at fjerne skillevægge!

Hvordan beregner man en etages overfladeareal? Overfladearealet for hver etage i højde og bredde (længde) skal være kendt til denne beregning, som du får fra arkitekttegninger eller blåtryk. Læg derefter alle etager sammen for at få dit endelige svar.

Bygningens højde

Bygningens højde er nødvendig for at beregne dens vægt. Der foretages tekniske beregninger for at fastslå, om bygningen kan modstå tyngdekraft, vind, snebelastning osv. Ingeniørberegninger er også konstruktionsberegninger, fordi de bruges til at bestemme, hvor meget vægt en konstruktion kan modstå. Ingeniørberegninger er også nødvendige, når man projekterer nye bygninger – det handler ikke kun om at fjerne skillevægge!

For at få en nøjagtig aflæsning på din ingeniørberegner til denne beregning skal du indtaste alle tre dimensioner (længde x bredde x højde), så der ikke opstår fejl under beregningen, hvilket vil påvirke nøjagtigheden og pålideligheden af dine endelige resultater.

Beregning af, hvor meget vægt der kan påføres et bestemt areal, før det kollapser 

Det er nødvendigt at vide, hvor meget vægt der kan påføres et bestemt område, før strukturen kollapser. Der foretages tekniske beregninger for at fastslå, om bygningen kan modstå tyngdekraft, vind, snebelastning osv. Ingeniørberegninger er også konstruktionsberegninger, fordi de bruges til at bestemme, hvor meget vægt en konstruktion kan modstå. Ingeniørberegninger er også nødvendige, når man projekterer nye bygninger – det handler ikke kun om at fjerne skillevægge!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *