Kategorier
Tips

5 tips til adgangskontrolsystem

Når du beslutter dig for, hvilket adgangskontrolsystem du skal bruge til din virksomhed, er der mange ting, du skal overveje. Du bør tage hensyn til den type adgangskontrolsystem, der passer bedst til din virksomheds behov. Der findes tre typer: kortlæsere, nærhedslæsere og biometri (fingeraftryks- eller irisscannere). Vi anbefaler at vælge et adgangskontrolsystem med kortlæsere, fordi de i de fleste tilfælde kan installeres hurtigt og nemt, uden at der er behov for nogen eller kun få specialinstallationer; de fungerer også godt, når man forsøger at begrænse adgangen for besøgende, der ikke har brug for fuldtidsadgang.

Bestem dine behov

For at bestemme dine behov bør du overveje følgende:

– Hvilken type adgang har du brug for (f.eks. adgang til et bestemt område, adgang til alle områder, adgang i visse tidsrum)?- Hvor mange adgangspunkter vil blive kontrolleret?

– Hvor stor er din virksomhed, og hvor meget trafik har den (f.eks. antal kunder, leverancer)?

– Skal der være adgangsbegrænsninger (f.eks. begrænset adgang for visse medarbejdere uden for arbejdstiden) eller yderligere sikkerhedsfunktioner som f.eks. alarmer?

Hvis du har en mindre virksomhed med kun én indgang, vil nærhedslæsere fungere bedst, fordi de kan læse stregkoder på flere meters afstand, så ingen kortholder behøver at røre dem fysisk, når han/hun indtaster sin adgangskode. Denne metode fungerer også godt i situationer, hvor besøgende ikke har brug for fuldtidsadgang; i stedet har de blot brug for midlertidig adgang på bestemte tidspunkter og områder i løbet af deres besøg. Det er vigtigt at bemærke, at nærhedslæsere ikke er lige så sikre som kortlæsere eller biometriske scannere og kun bør anvendes, når der kræves et lavt til middelhøjt sikkerhedsniveau.

Hvis du har en stor virksomhed med flere indgange, har du brug for et system, der kan administrere adgangen på alle punkter. I dette tilfælde er et adgangskontrolsystem med kortlæsere din bedste løsning, fordi det nemt kan installeres og konfigureres til at fungere sammen med dit eksisterende sikkerhedssystem. Desuden giver kortlæsere det højeste sikkerhedsniveau, da de kræver, at brugeren skal fremvise sit kort og indtaste en adgangskode, før han/hun får adgang.

Som altid, hvis du er i tvivl om, hvilket adgangskontrolsystem der er det rigtige for din virksomhed, vil vores eksperthold gerne hjælpe dig! Kontakt os i dag

– Hvor mange personer skal have adgang?

– Har du brug for adgang for besøgende?

– Hvilken type autentificering ønsker du (f.eks. kortlæsere, fingeraftryk, irisscannere)

Overvej omkostningerne

– Hvor meget adgang har du brug for?

– Hvilket sikkerhedsniveau er der behov for (f.eks. højt, middelhøjt eller lavt)?

Adgangskontrolsystemet med nærhedslæser giver de laveste omkostninger pr. adgangspunkt og kan nemt installeres, så det fungerer sammen med din virksomheds eksisterende sikkerhedssystem; det giver dog ikke et stærkt niveau af adgangskontrol, fordi adgangskoderne overføres trådløst, så de er modtagelige for aflytning. Kortadgangskontrolsystemet giver i de fleste tilfælde mest værdi for pengene, da kort også kan fungere som betalingsmærker, når de bruges sammen med en autentificeringsterminal som f.eks. vores MV020L kontaktløse kortlæser . Det betyder, at virksomheder kun har brug for ét hardware-token i stedet for to separate – hvilket reducerer omkostningerne yderligere!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *